Çanakkale'deki orman yangını kontrol altında
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde köylere yakın bir bölgede ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı.
Muratlar ve Hacıbekirler köyleri yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava ve kara ekipleri bölgeye sevk edildi.
Yangına havadan 9 uçak ve 8 helikopter, karadan ise 25 arazöz, 5 su tankeri, 10 dozer, 4 treyler, 5 itfaiye aracı olmak üzere toplam 111 araç ve 488 personel ile müdahale edildi. YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Bayramiç ilçesi Hacıbekirler Köyü mevkiinde, 2 Ağustos 2026 Pazar günü saat 15.56 sıralarında meydana gelen orman yangını, saat 21.30 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Bölgede ekiplerimiz tarafından soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının kontrol altına alınmasında özveriyle görev yapan başta Orman teşkilatımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın personeline, gönüllülerimize ve destek veren herkese teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı hassasiyet göstermeleri, açık alanlarda ateş yakmamaları ve yangına neden olabilecek her türlü davranıştan kaçınmaları önemle rica olunur” denildi.
Orman Genel Müdürlüğü, bölgedeki soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Tepkiniz Nedir?
Beğen
0
Beğenmedim
0
Aşk
0
Komik
0
Kızgın
0
Üzgün
0
Vay
0