MİT'ten sınır ötesi DAEŞ operasyonu. Kırmızı bültenle aranıyordu, Suriye'de yakalandılar

Mayıs 23, 2026 - 11:00
 0
MİT'ten sınır ötesi DAEŞ operasyonu. Kırmızı bültenle aranıyordu, Suriye'de yakalandılar
MİT'ten sınır ötesi DAEŞ operasyonu. Kırmızı bültenle aranıyordu, Suriye'de yakalandılar

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda kırmızı bülten ile aranan 10 DAEŞ üyesini yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, sınır ötesinde DAEŞ'e yönelik bir operasyona imza attı. 

 

MİT’in istihbari çalışmaları sonucunda, Türkiye’den Suriye’ye geçerek DAEŞ terör örgütüne katılan Türk kökenli şüpheliler tespit edildi. Yapılan istihbari çalışmalar sonucu bu şüphelilerin DAEŞ bünyesinde faaliyet gösterdiği ortaya çıkarıldı. Ayrıca söz konusu şüphelilerin geçmişte Türkiye’de gerçekleştirilen birçok terör eylemi içerisinde yer aldığı da belirlendi.

 

ANKARA GARI SALDIRISININ FAİLLERİ İLE BAĞLANTILI OLDUKLARI BELİRLENDİ

 

Yakalanan DAEŞ'li 10 teröristten birinin, 109 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı saldırısının failleri ile bağlantılı olduğu da ortaya çıktı. Ömer Deniz Dündar, 2014’te DAEŞ’e katılmak için Suriye'ye geçmişti. DAEŞ içinde farklı birimlerde görev aldı. Ayrıca, terör örgütünün Türkiye’ye yönelik gerçekleştirdiği birçok saldırı ile de bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

 

Yakalanan teröristler arasında, DAEŞ'in Türkiye'den Sorumlu İstihbarat sözde emiri Ali Bora da yer alıyor. Teröristin Türk Silahlı Kuvvetleri güçlerine yönelik düzenlenen 3 eylemin planlayıcıları arasında olduğu tespit edildi.

 

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü terörle mücadele Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda 9 terörist tutuklandı. Birinin ise gözaltı süreci uzatıldı.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0