Meteoroloji'den kar uyarısı. Hangi illerde yağış var?

Aralık 16, 2025 - 08:00
 0
Meteoroloji'den kar uyarısı. Hangi illerde yağış var?
Meteoroloji'den kar uyarısı. Hangi illerde yağış var?

Meteoroloji 23 il için kar uyarısı yaptı. Kar yağışı, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda görülecek.

Yeni hafta, yeni bir soğuk hava dalgası ile başladı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Karabük ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kastamonu, Çankırı ve Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte Marmara'nın doğusu, Ege, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülecek.

 

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

 

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

 

BURSA 0°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

 

ÇANAKKALE 2°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

 

İSTANBUL 5°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

 

KIRKLARELİ 1°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

 

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

 

A.KARAHİSAR -3°C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

 

DENİZLİ 3°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

 

İZMİR 5°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

 

MUĞLA 0°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

ADANA 7°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

 

ANTALYA 9°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu


HATAY 3°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

 

ISPARTA -3°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çankırı çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

 

ANKARA 1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

ESKİŞEHİR -2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

KAYSERİ -1°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

 

KONYA -1°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Bolu hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

 

BOLU 2°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

DÜZCE 5°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

 

SİNOP 8°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Salı) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

ZONGULDAK 6°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

 

AMASYA °C, 7°C

Çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

 

RİZE °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

 

SAMSUN °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

TRABZON °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

 

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

 

ERZURUM °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı

 

KARS °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı

 

MALATYA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

VAN °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

 

BATMAN °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

 

DİYARBAKIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

 

GAZİANTEP °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

MARDİN °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0