Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem

Mayıs 20, 2026 - 10:00
 0
Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 09.00'da 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de paniğe neden oldu. İlk bilgilere göre olumsuz ihbar yok.

Malatya'da deprem oldu.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.00'da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

ALTI ŞEHİRDE DEPREM PANİĞİ

 

Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtilirken sarsıntı Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tunceli, Elazığ Kayseri gibi birçok ilden de hissedildi. 

 

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

 

Malatya Valisi Seddar Yavuz, gelen son bilgilere göre olumsuz bir durumun olmadığını bildirdi. Yavuz, “Şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar almadık.” diyerek 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki yapı stokunun yenilendiğine dikkat çekti.

 

“EĞİTİME ARA VERİLECEK Mİ?”

 

Depremin ardından Malatya'daki okullarda bulunan öğrenciler tahliye edildi. Seddar Yavuz, bölgede eğitime ara verilmesi durumun toplantıda konuşulacağını belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ: SAHA ÇALIŞMALARI DERHAL BAŞLADI

 

İçişleri Bakanı Mustafa Çifti, AFAD ve ilgili kurum tüm ekiplerinin saha taramalarına derhal başladığını aktararak, an itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmadığını bildirildi.

 

Bölgede ekip çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Çiftçi, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu. 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da sosyal medya hesaplarından "geçmiş olsun" mesajı verdi.

 

"HABERLEŞME ALTYAPISINDA OLUMSUZLUK YOK"

 

Bakan Uraloğlu, kara yollarında ve haberleşme altyapısında herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını aktardı.

 

“DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUM”

 

NTV'de yayına bağlanan Prof. Dr. Şerif Barış, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çekerek, “Biz depremin büyüklüğünü konuşuyoruz ancak bizim esas konuşmamız gereken bu tür depremlerde normal hayatımıza nasıl devam etmemiz gerektiğidir." uyarısında bulundu. 

 

Şerif Barış, “Bölgede daha büyük bir deprem olma olasılığının az olduğunu düşünüyorum.” diyerek çevre illere ilişkin de konuştu. Barış, “Bu büyüklükteki depremlerin bu kadar geniş bir alanda etkili olması normal. Ancak deprem merkezden uzaklaştıkça gücü hafifler. Hissedilen bölgelerde de hiçbir hasar yapmaması beklenir. Bu yüzden sakin olun ve panik yapmayın.” dedi. 

6 ŞUBAT DEPREMLERİ

 

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 2 ayrı deprem oldu. Önce sabah 4.17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde, ardından saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde.

 

11 ilde büyük bir yıkım yaşandı. Resmi bilgilere göre, 53 bin 537 kişi yaşamını yitirdi. 107 bin 213 kişi yaralandı.

 

Depremlerden 108 bin kilometrekarelik alanda 14 milyon kişi etkilendi. Felaket Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ'ı vurdu.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0