Bir acı haber de babadan geldi: Servet Böcek hayatını kaybetti

Kasım 17, 2025 - 21:00
 0
Bir acı haber de babadan geldi: Servet Böcek hayatını kaybetti
Bir acı haber de babadan geldi: Servet Böcek hayatını kaybetti

Böcek ailesinden bir acı haber de babadan geldi. Servet Böcek, 5 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Soruşturmada, alüminyun fosfit isimli, ortam ilaçlamasında kullanılan bir kimyasaldan kuşku duyuluyor. Ailenin tahtakurusu ilacından zehirlenmiş olabileceğine değerlendiriyor.

Böcek ailesinin zehirlenmesine ilişkin olayda bir acı haber de baba Servet Böcek'ten geldi. Hastanede 5 gündür yoğun bakımda olan Servet Böcek yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih'te rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Böcek ailesinde, iki evladımız ve annelerinin ardından baba Servet Böcek de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir" ifadelerini kullandı. Hayatını kaybeden aile fertlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Güner, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

9 Kasım'da Almanya'dan İstanbul'a gelen Servet Böcek, Çiğdem Böcek, çocukları Kadir Muhammet (6) ve Masal Böcek'in (3) 11 Kasım'da Ortaköy'de bulunan seyyar satıcıdan midye ve restoranda yemek yediği belirlenmişti. Aile üyeleri mide bulantısı, kusma, baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye kaldırılmış, çocuklar yapılan tüm müdahaleye rağmen 12 Kasım'da hayatını kaybetmişti. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan anne Çiğdem Böcek de 14 Kasım'da hayatını kaybederken, baba Servet Böcek ise yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.   ODA İLAÇLANMIŞ

Faciaya ilişkin soruşturma sürerken, Cinayet Büro ekipleri bugün yeni bir bulguya ulaştı.


Ailenin zehirlenmesinden saatler önce tahtakurusuyla mücadele etmek için otelin giriş katında bulunan bir odanın ilaçlandığı belirlendi.


Kullanılan ilaçta bulunan alüminyum fosfit içeren maddenin, ailenin bulunduğu odaya banyo boşluğundaki havalandırmadan ulaşarak zehirlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.


Bu arada ailenin kaldığı otelde konaklayan 2 turist de bulantı ve kusma şikayetiyle aynı hastanede tedavi altına alınmıştı. Aynı odada konaklayan ve refakatçi olarak hastaların yanında bulunan üçüncü kişi, kalp atış hızının düşük olması nedeniyle tetkik amaçlı hastaneye yatırılmıştı. ALÜMİNYUM FOSFİT NEDİR?

Özellikle tahtakurusu ve hamam böceği ilaçlamasında kullanılan alüminyum fosfit maddesinin yanlış kullanımında son derece zehirli olmadığı belirtiliyor. 

 

En çok tarımda ve konutlarda pestisit adıyla kullanılan ilacın oldukça güçlü bir zehir olduğu, aşırı solunması halinde kolaylıkla ölüme sebep olabileceğini ifade edildi.

 

Soruşturma sonucunda şüpheliler arasında bulunan ilaçlama firması çalışanının bu konuda hiçbir sertifikasının bulunmadığı tespit edildi.

 

Normal şartlarda, bu kimyasalın eğitimli kişiler tarafından, ortam karantinaya alınarak kullanılması, gaz birikmesine karşı önlem alınması gerekiyordu.  ADLİ TIP'TA İNCELEMELER SÜRÜYOR

Adli Tıp Kurumu tarafından sürdürülen incelemelerde ölen anne ve iki çocuğun kanında alüminyum fosfit maddesinin izlerinin arandığı incelemenin çok yönlü sürdüğü belirtildi.

 

ANKARA'DA BENZER OLAYDAN İKİ KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

 

Ankara'da iki yıl önce yaşanan benzer bir olaydan aynı maddenin bulunduğu ilaçla ilaçlama yapılan bir apartmanda yaşanan olayda iki kişi ölmüş, 13 kişi ise etkilenmişti.

 

O tarihte gıda zehirlenmesi sanılarak hastaneye kaldırılan Türkan ve Elip Sude Sabancılar, önce taburcu edilmiş, ardından durumları kötüleşince tekrar kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirmişlerdi. YENİ GÖRÜNTÜ

Aile fertlerinin konakladıkları otele giriş anları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

 

Görüntülerde, ailenin hastane dönüşü taksiden inerek otele girdikleri görülüyor. DÖRT ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Beşiktaş'taki restoranda yemek yedikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle Fatih'te konakladıkları otelden hastaneye kaldırılan Kadir Muhammet (6) ve Masal Böcek (3), anne Çiğdem Böcek ve baba Servet Böcek'in yaşamını yitirmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

 

Soruşturmada midyeci, kokoreççi ve lokumcu esnafının da aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alınırken zanlıların dördü bugün adliyeye götürüldü. Şüpheliler tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

 

Geri kalan yedi şüphelinin polisteki sorguları sürüyor.

 

OTEL MÜHÜRLENDİ

 

Polis, Böcek ailesinin kaldığı ve yeni 3 zehirlenme vakasının yaşandığı oteldeki incelemelerini tamamladı. İnceleme çalışmalarının ardından olay yerine gelen belediye ekipleri oteli mühürledi.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0