10 yıl sonra gelen acı itiraf. Ayşen'i öldüren eski eş cesedin yerini böyle gösterdi

Mayıs 22, 2026 - 10:00
 0
10 yıl sonra gelen acı itiraf. Ayşen'i öldüren eski eş cesedin yerini böyle gösterdi
10 yıl sonra gelen acı itiraf. Ayşen'i öldüren eski eş cesedin yerini böyle gösterdi

Denizli’deki 10 yıllık faili meçhul cinayette katil zanlısı eski eşin yer gösterme görüntüleri ortaya çıktı.

Denizli’nin Çivril ilçesinde 2016 yılında eşi Turgay Begdeda’dan boşandıktan bir hafta sonra aniden ortadan kaybolan ve 10 yıldır faili meçhul olarak aranan 21 yaşındaki Ayşen Aycan dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. 

 

Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yeniden açılan dosyada çapraz sorguda cinayeti itiraf eden ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan eski eş Turgay Begdeda’nın, Kıralan ve Tokça mahalleleri arasındaki boş arazide gerçekleştirilen yer gösterme tatbikatına ait video kayıtları ortaya çıktı.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yer gösterme mülakatında katil zanlısı koca, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül’ün sorularını soğukkanlılıkla yanıtlayarak 10 yıl sakladığı vahşeti tüm detaylarıyla anlattı.

“ELİMLE TOPRAĞI KAZABİLDİĞİM KADAR KAZDIM, AYŞEN'İ GÖMDÜM"

 

Ortaya çıkan görüntülerde Başsavcı Abdullah Furkan Sünbül’ün sorusu üzerine Turgay Begdeda, "Virajdan döndüm. O zaman burada insan boyunda toprak yığınları vardı. Adamın biri tarlasına gitmek için toprak yığınının arasını açmış. Yeni açıldığı belli olan yeri görünce durdum. Toprağın yeni kazıldığını görünce elimle eşelemeye başladım. Elimle ne kadar kazdığımı hatırlamıyorum. Ayşen’i oraya koydum, daha sonra toprakla üzerini örttüm." dedi.

Başsavcı Sünbül’ün "Senden başka kimse var mıydı? Maktul Ayşen Aycan buraya geldiğinde cansız vaziyette miydi" sorusuna ise Turgay Begdeda, "Yalnızdım. Buraya geldiğimde Ayşen cansızdı. Herhangi bir yerinde kan görmedim." diye konuştu.

 

Katil zanlısı Turgay Begdeda’nın yer gösterme videosunda işaret ettiği ve iş makineleriyle kazı çalışması yapılan alanda henüz Ayşen Aycan’a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından, cinayet şüphesi üzerinde durulan olayla ilgili operasyon için düğmeye basılmış, belirlenen sekiz ayrı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlenmişti.

 

Operasyonda aralarında Ayşen Aycan'ın kaybolduğu dönemde boşandığı eski eşi Turgay B.'nin de bulunduğu altı şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış mahkemeye çıkarılan şüphelilerden eski eş tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakılmıştı.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0